Het is waardevol om 'de graanschuur' van je mentaal welzijn niet alleen te vullen in moeilijke periodes maar ook op momenten dat het goed gaat. Je legt als het ware een voorraad psychologisch kapitaal aan voor tijden dat het leven wat lastig(er) is. Op die manier zet je duurzaam in op een toestand van allostase: de beste versie van jezelf zijn, rekening houdend met de context waarin jij je bevindt.

Samen met jou zet ik in op de vier basisaspecten van geluk of mentaal welbevinden:

1) jezelf kunnen zijn: in waarden, betekenis, doelen, talenten.
2) je goed voelen: in positiviteit, innerlijke rust en een gezonde energiebalans.
3) goed omringd zijn: in verbinding, steun, betrokkenheid en dankbaarheid.
4) terugveren wanneer je uit balans bent: in stressmanagement en mentale weerbaarheid.

Elk aspect bevat een aantal competenties. Deze competenties worden aan de hand van een unieke test in kaart gebracht. Zo zie je meteen waar jouw behoeften liggen. En tegelijk waar jouw opportuniteiten voor groei aanwezig zijn!

Lees hier meer over mijn hands-on traject waarin je leert bouwen aan je geluksgevoel!

Mogelijks leeft er bij jou op dit moment een sterke behoefte aan coaching rond een bepaalde stressfase waarin je nu zit. Wanneer ons stresssysteem te lang en te veel is belast (‘to stress’), komen we nog moeilijk tot rust en ontspanning.

Stress vroegtijdig leren opmerken, zorgt ervoor dat jij je meer bewust zult worden van de mentale, fysieke en emotionele signalen. Zo leer je stresscraften: hoe meer je jouw stresssignalen op het moment zélf detecteert, hoe meer jij je automatische stressreactie leert ombuigen naar een bewuste stressrespons.

Lees hier meer over mijn traject stress & burn-out, inclusief de re-integratie na langdurig herstel.