In 1970 zag ik als jongste telg van 4 kinderen het zonlicht. Zo mocht ik ervaren wat het betekent om zorg te ontvangen. Tegelijk proefde ik stapsgewijs van de drang om mezelf te ontplooien.

In die zelfontplooiing ontdekte ik hoe moeilijk balanceren het soms is op de koord die het leven is. Die balansoefeningen deden me in mijn professionele carrière een nieuw pad inslaan. Niet alleen vanuit zelfzorg. Evenzeer vanuit het zien van de noodzaak aan zorg voor ‘het menselijk kapitaal’ in onze samenleving.

Dit pad leidde me naar diverse kwaliteitsvolle opleidingen zoals Trainer in de Mindfulness (2011 – Postgraduaat Arteveldehogeschool), Inspirerend Coachen (2015 – HRD Academy), Stress en Burn-out Coach (2016 – HRD Academy), Wandelcoach (2017 – Instituut voor Duurzaam Werken), Talentmanager (2018 - HRD Academy), Positivoloog (2021 - Academie voor Positieve Psychologie).

Als freelance trainer voor ITAM heb ik meer dan 10 jaar zowel B2B als B2C mindfulnesstrainingen gegeven, verspreid over alle (niveaus in) sectoren en verspreid over Vlaanderen en Brussel.

Met die enorme rijkdom aan ervaring en kennis begeleid ik sinds enkele jaren steeds meer individuen en kleine groepen op maat rond mindful leven en werken. Dit doe ik op een duurzame manier in mijn persoonlijke praktijkruimte, in samenwerking met het multidisciplinaire team van ZEG (Zelzate Evergem Gezondheidspraktijk) en op een hogeschool als:

  • Expert Mindfulness
  • Expert Zelfcompassie
  • Praktijkonderzoeker Duurzaam Welbevinden en Docent Mindfulness aan Vives Hogeschool Kortrijk

Op elk van deze terreinen breng ik mensen – letterlijk – in beweging en voed ik hun ontwikkeling in meer aandacht, energie en veerkracht. Ik ben bijzonder dankbaar om gids en getuige te mogen zijn van deze processen. Ze verdiepen me als mens, telkens opnieuw.

Meer info over mezelf vind je via LinkedIn.