Via deze blog wil ik je voeden met bronnen van inspiratie: een boek, een filmpje, een meditatie, een gedicht, een lied, een spreuk, een foto… Dingen die mij raken en ontroeren in het bewandelen van mijn pad en waarvan ik jou deelgenoot wil maken.

31 juli 2017
Oefeningen

Circumstantial mindfulness

Terwijl ik deeltijds in vakantiemodus ben, gun ik het mezelf om ook deeltijds te bloggen: wat (bij)lezen, wat inspiratie plukken en het hier dan eenvoudigweg delen. Mijn manier van lagom, ['là:gom], Zweeds voor 'niet te veel, niet te weinig, net genoeg'.

Zo las ik afgelopen week in de Happinez een fijn artikel over circumstantial mindfulness. "Als bij toeval over het nu struikelen. Opeens een liedje neuriën dat je vergeten was, opkijken uit een boek, stilstaan tijdens het lopen, muziek uitzetten en je aandacht ongericht laten meevoeren naar iets of iemand. Of gewoon een beetje meedobberen in voorbijglijdende tijd, dagdromen, unpluggen. Ontstaan net dan niet de meest briljante ideeën? Onder de douche, in de file, 's nachts, ... ? 

Jon Kabat-Zinn leerde ons met mindfulness om in zo'n unplugged staat van zijn te komen - meditatie is tenslotte een prachtig voertuig om een paar versnellingen lager te gaan."

Op de gratis app Insight Timer vind je een schat aan oefeningen om meditatief te vertragen, waaronder mijn begeleide oefeningen: Explore - Mindful In Evenwicht. Inspiratiebronnen die mij op deze app regelmatig naar een SLOW modus brengen zijn o.a. Kristin Neff en Tara Brach voor heartfulness, Sharon Salzberg en Mark Williams voor mindfulness en Andrew Johnson voor micro-momentjes van rust.

Hou je meer van een boek om te verstillen en het onverwachte op te merken:
'Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt' met teksten van Haemin Sunim (de populairste boeddhistische monnik op Twitter) en met illustraties van Youngcheol Lee.

Dit alles onder het motto van Haemin Sunim :
'De wereld beweegt snel, maar dat betekent niet dat wij dat ook moeten doen.'