INDIVIDUELE COACHING: live, online of in de natuur

In deze individuele coaching bepalen we samen de duur en de accenten van jouw traject, op basis van jouw behoeften. Voor een sessie in mijn zenhuisje of online betaal je 55 euro. Een wandelcoaching duurt 1,5 uur en daarvoor betaal je 75 euro. Laat je interesse blijken via het contactformulier.

Op dit moment is er geen wachttijd. Data en tijdstippen van het traject worden in onderling overleg afgesproken. Alle begeleidingen kunnen coronaproof gebeuren.

MENTALE VEERKRACHT VERHOGEN MET MINDFULNESS

Een ervaringsgericht en interactief online programma van 4 x 2 uren waarin je de basisvaardigheden van Mindfulness formeel en informeel (opnieuw) aanleert, met als intentie om je mentale veerkracht te verhogen.


Data?
Maandagavonden, van 19u tot 21u: 08/03, 15/03, 22/03, 29/03


Voor wie?
Voor iedereen

 • die met aandacht in het leven wil staan: bewust de mooie momenten beleven en mild de moeilijke situaties ervaren ; meer bewustwording impliceert een meer efficiënt gebruik van energie ; zo verhogen we onze mentale en emotionele veerkracht om de uitdagingen van het leven aan te gaan.
 • die open staat voor en bereid is om Mindfulness als duurzame tool te trainen.
 • die de draad met Mindfulness (opnieuw) wil oppikken. Misschien zeg je bij elk gelezen boek over Mindfulness: ik ga er eens mee beginnen. Misschien zei je na afloop van een training: ik ga telkens opnieuw herbeginnen. Dan is DIT het uitgelezen moment!

Inhoud van de sessies
Sessie 1: innerlijke kalmte trainen in geest en in lichaam - uit de automatische piloot stappen om in het moment te leren zijn - eerste handvaten in formeel en informeel trainen van mindfulness.
Sessie 2: een laagje dieper in het stabiliseren - leren herkennen van innerlijke obstakels - het belang van positieve psychologie - het effect van mediteren op ons brein.
Sessie 3: inzicht verwerven in onze gedachten, emoties en fysieke gewaarwordingen - omgaan met grenzen - bewaken van energie - inzicht in stressmechanismen en gezonde stresscoping.
Sessie 4: verder verdiepen van inzicht in onze innerlijke belevingswereld en van het genereren van keuzevrijheid - interactie met de buitenwereld/handvaten in mindful communiceren - waardengedreven leven/walk the talk.


Persoonlijke investering
Het traject kan enkel gevolgd worden in zijn geheel en bestaat uit 4 sessies van 2 uren: 200 euro. Inclusief: slides en audiobestanden voor de thuisbeoefening + mogelijkheid tot persoonlijke avies tussen de sessies doorheen het traject.


Goed om te weten

 • Inschrijven: miekevanhecke@gmail.com
 • De sessies zijn in hoofdzaak ervaringsgericht: de aandachtsoefeningen worden samen getraind, besproken, gekaderd en gekoppeld aan psychologische inzichten. Deze praktische werkvormen worden afgewisseld met tal van inspiratiebronnen om direct mee aan de slag te gaan.
 • De sessies worden niet opgenomen omwille van de persoonlijke aanpak.
 • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (15) om intensief en interactief aan de slag te kunnen gaan: inzoomen op vragen, aanscherpen van skills, uitdiepen waar wenselijk. First in, first served.
 • Er is een minimaal aantal van 7 deelnemers. Bij minder deelnemers wordt de training verplaatst naar een later tijdstip. Bij meer gegadigden wordt een wachtlijst opgemaakt en zal het traject opnieuw worden aangeboden.
 • Ik gebruik het Zoom platform. 

 

SAMEN ONLINE MEDITEREN

Bots je aan tegen een aantal belemmeringen om alleen te mediteren? Misschien werkt het voor jou helpend om samen met anderen te mediteren.
In de aanloop naar Pasen, als symbool voor 'wederopstandig', hoop, nieuwe verwachtingen, ... bied ik elke woensdagochtend van 8u tot 8u45 een begeleide meditatie aan. Daarna is er - voor zij die dat wensen - nog 15 minuten ruimte voor vragen rond de individuele meditatiepraktijk.
Woensdagmeditaties: 3/03, 10/03, 17/03, 24/03, 31/03
In de laatste week voor Pasen, de Goede Week, bied ik mijn begeleide meditatie elke ochtend aan van 8u tot 9u:
29/03, 30/03, 31/03, 01/04, 02/04
Dana bijdrage per sessie: 10 euro.
Inschrijven via miekevanhecke@gmail.com

STILTEDAGEN

De volgende stiltedagen vinden plaats in Het Rustpunt in Gent, van 9u30 tot 17u:
- 30 april 2021: in het Cenakel, max. 15 deelnemers;
- 11 juni 2021: in het Cenakel, max. 15 deelnemers.
Prijs: 95 € (inclusief begeleiding, zaal, doorlopend koffie/thee, lunchpakket)
Inschrijven via miekevanhecke@gmail.com

MINDFULNESS IN ORGANISATIES

Momenteel geef ik i.s.m. ITAM Mindfulness in:

 • Postgraduaat The Human Centered Organisation op Arteveldehogeschool (Experiënteel Beleven & Microteaching Mindfulness)
 • UGent (Mental start to run)

Verder ben ik dankbaar om onder de vlag van MIE Mindfulness te geven in:

 • AZ Maria Middelares voor oncologiepatiënten